top of page
canabis-medical.jpg

Comisia Europeană a aprobat punerea pe piață a a unui tratament pe bază de canabis medicinal. Acesta ar urma sa fie prescris pacientilor cu sindromul Lennox-Gastaut și sindromul Dravet, afecțiuni de care suferă circa 50.000 de copii și adulți tineri din Europa.

Tratamentul, care trebuie administrat de două ori pe zi, este o soluție orală pe bază de canabidiol, una dintre substanțele din canabis și conține mai puțin de 0,1% tetrahidrocanabinol (THC), principala substanță psihoactiva din plantă.

Recomandarea European Medicines Agency (EMA) vine după analiza a două studii clinice a companiei britanice care a dezvoltat medicamentul, studii în cadrul cărora peste 150 de pacienți au fost tratați în acest fel.

De altfel, acest medicament a fost aprobat încă de anul trecut în Statele Unite ale Americii, iar până în prezent a fost prescris pentru aproximativ 15.000 de pacienți.

Reamintim că un grup de lucru inființat la nivelul Ministerului Sănătății din România discută despre introducerea unui tratament pe bază de canabis medicinal și la noi.

SURSA: formaremedicala.ro

bottom of page