top of page
Stiri Medicale

Transformarea vieții tale prin gândirea pozitivă

Un ghid pentru îngrijirea sănătății mintale

O perspectivă pozitivă îmbunătățește rezultatele și crește satisfacția cu viața în multe situații, inclusiv leziuni cerebrale traumatice, tumori cerebrale și accident vascular cerebral.

Stresul reduce durata de viață, prin scurtarea telomerilor cromozomilor. Acestea sunt capace de capăt care rezistă la deteriorarea materialului genetic uman din nucleul celular, iar îndepărtarea lor îmbunătățește rata de îmbătrânire. Stresul cronic este, de asemenea, legat de imunitatea afectată, hipertensiunea și problemele digestive.

735932.jpg

Avantajele gândirii pozitive

Avantajele gândirii pozitive sunt prea multe și prea reale pentru a fi reduse. Nu numai că oferă oamenilor o viziune mai largă asupra lumii, inclusiv creativitate și mirare, dar gândurile pozitive se acumulează în timp, construind rezistența. Acestea includ rezistența mentală și emoțională, o viață mai lungă, șanse reduse de depresie, rate scăzute de boli cardiovasculare și capacitatea de a face față cu succes adversității și stresului fără a-și pierde mintea.

Concluzia evidentă este că merită întotdeauna practicarea și perfecționarea acestei abilități, pentru a gestiona negativele mai constructiv și pentru a trăi o viață mai fericită, mai pașnică și mai prietenoasă. Gândirea pozitivă are potențialul de a vă schimba viața, ajustându-vă atitudinile mentale la viață.

Sursa: news-medical.net

Modalități de a-ți îmbunătăți atitudinea

Deci, cum poate o persoană să maximizeze profitul dintr-o personalitate pozitivă? Evident, nu se poate evoca o astfel de persoană într-un moment. Cu toate acestea, unele acțiuni pot fi întreprinse pentru a îmbunătăți starea de risc.

În primul rând, doar zâmbește - chiar dacă nu ai chef. Zâmbetul în loc de încruntare scade ritmul cardiac și tensiunea arterială chiar și atunci când ești stresat. Savurarea unei glume tinde să dezamorseze sentimentele de frustrare și chiar reduce cantitatea de durere percepută, spun experții.

Rezistența este importantă

Reziliența este un alt factor vital în gândirea pozitivă care îmbunătățește sănătatea și competența. Această calitate importantă poate fi definită ca fiind capabilă să se adapteze la o situație adversă.

Pentru a vă asigura că aveți rezistență, experții spun că relațiile sănătoase cu familia și prietenii, echanimitatea de a accepta schimbările ca fiind inevitabile și faptul că sunteți proactivi atunci când vine vorba de soluționarea problemelor, sunt factori esențiali care vă stau sub control.

A fi conștient de lucrurile bune care s-au întâmplat în timpul zilei te ajută, de asemenea, să-ți orientezi mintea spre gândirea pozitivă. Din nou, tendința unei persoane pesimiste sau nefericite poate fi aceea de a-și asuma automat toată vina pentru orice situație, meritată sau nu, și de a vedea chiar și lucrurile minore ca fiind catastrofale.

Iertarea sau eliberarea negativității despre un eveniment este crucială pentru sănătatea mentală și fizică

În cele din urmă, identificarea zonelor care sunt de obicei declanșatoare pentru gânduri negative și concentrarea asupra unuia pentru a face o schimbare în modul în care gândești despre asta, este neașteptat de fructuoasă în îmbunătățirea gândirii pozitive. Un stil de viață sănătos face minuni și, desigur, la fel ca și durerea de a-i bloca pe cei care îți împing în mod constant gândurile și de a păstra contactul cu cei care te iubesc și te susțin.

Pune pe mute vocea din interiorul capului tău

Oamenii neliniștiți și îngrijorați aud adesea voci în capul lor care le spun despre toate modurile în care toate lucrurile posibile într-o anumită situație pot merge prost. În multe tulburări de anxietate, acest aspect este esențial și este condus de procesarea mentală înclinată a oricărui eveniment, de un control slab asupra lucrurilor asupra cărora se concentrează și de generalizarea rezultatelor potențial negative.

Oamenii de știință spun că îngrijorarea cu privire la ceva este în principal verbală, în timp ce imaginarea rezultatelor adverse este în principal pe termen scurt și sub formă de imagini. Atunci când vă faceți griji verbal cu privire la ceva, sentimentul de anxietate pare să scadă imediat, dar în zilele următoare, imaginile intruzive tind să devină mai frecvente după aceea.

Acest lucru se poate datora faptului că stilul vag și exagerat de a-ți face griji în cuvinte reduce capacitatea de a le rezolva datorită chiar indistinctului lor. Pe de altă parte, îngrijorarea rămâne din cauza amenințării vagi care apare, exprimată în astfel de cuvinte.

De fapt, îngrijorarea în cuvinte perpetuează gândurile despre amenințările viitoare, în timp ce imaginile nu. În schimb, înlocuirea unor astfel de cuvinte cu un gând sau o imagine pozitivă a dus la reducerea semnificativă a gândurilor negative intruzive și a îngrijorării sau anxietății. Ideea pozitivă poate, într-adevăr, să schimbe îngrijorarea de pe scena centrală, permițând persoanei să se concentreze asupra lucrurilor mai fericite.

De ce oamenii continuă să gândească negativ, în ciuda faptului că știu că îi face să se simtă mai rău? Unii spun că se datorează inerției creierului sau rezistenței la incertitudinea asociată cu schimbarea tiparelor de gândire. Înconjurați-vă cu note și semne care evidențiază obiectivul pe care îl vizați - transformarea întregii vieți gândind pozitiv - vă va ajuta să depășiți această rezistență inițială.

Positive-Thinking.jpg
bottom of page