top of page
Articol Franta
Salarii Medici Specialiști în Franța

Tot mai mulți medici specialiști încep să se gândească la o carieră în Franța. De ce? În mare parte datorită sistemului medical mult mai dezvoltat față de alte țări și veniturile mult mai mari. Noul coronavirus a venit ca o avalanșă și a scos și mai mult în evidență cât de importante sunt cadrele medicale.


Și pentru că salariile cântăresc cel mai mult în alegerea plecării în Franța dorim să aducem în atenția dumneavoastra ultimele noutăți legate de creșterea salariilor în Franța.


Personalul medical a fost lăudat intens în Franța pentru munca depusă, iar medicii și asistentele au primit ovații publice în pandemie. Cu toate acestea, cadrele medicale au protestat pentru plăți mai mari și pentru fonduri mai mari pentru spitale.


Astfel, Franța a fost prima țară care a luat măsuri si a acceptat creșteri salariale de 8 miliarde euro pentru personalul medical. Conform BBC, 183 euro va fi suma cu care vor crește, în medie, salariile. Negocierile au avut loc cu sindicatele pentru acest grup de salariați.


După efortul depus în timpul crizei de coronavirus Covid-19, Guvernul Franței va crește salariul personalului său de sănătate, crescând astfel diferența de salariu dintre salariul unui medic francez și unul spaniol. O creștere care, în cazul medicilor francezi, va implica o investiție de 450 de milioane de euro, care va fi folosită pentru a crește compensațiile celor care se dedică exclusiv sistemului de sănătate publică pentru a-l face mai atractiv.


Prin urmare, majorarea este de 490 de euro brut pe lună, ceea ce va crește la 700 după 15 ani de serviciu.


Aceste sume agravează diferențele deja existente între salariul unui medic spaniol și unul francez. Și, în timp ce medicii spanioli primesc un venit mediu de 53.000 de euro pe an, omologii lor francezi primesc în jur de 96.000 de euro pe an. O sumă care va crește acum după anunțarea Guvernului francez.

Această informație te duce cu gândul la un nou început? Vrei să afli mai multe despre oportunitatea de a avea o carieră în Franța ca Medic Specialist? Ne poți solicita mai multe informații pe adresa de e-mail:  office@vplhealthcare.com. Tu ne spui specialitatea ta și noi căutăm cea mai bună variantă pentru tine.


Recrutăm peste 37 de specialități în 14 regiuni de vis din Franța. Nu pierde ocazia de a lucra într-unul dintre cele mai dezvoltate și eficiente sisteme medicale din lume.


VPL Healthcare te ajută să îți dezvolți cariera!

 


SURSA: redaccionmedica.com 
              dcnews.ro

bottom of page