top of page
Stiri Medicale
pastile.jpg

Sectorul comerţului electronic dedicat produselor farmaceutice înregistrează, la nivel global, o creştere fără precedent, iar Europa de Est confirmă rapid tendinţa, România devenind a doua cea mai mare piaţă din regiune, după Polonia, relevă datele unei analize de specialitate.

Astfel, anul trecut, au fost înregistrate 3 miliarde de vizite online pe astfel de platforme, respectiv o creştere de 34% faţă de 2021, conform analizei realizate de Liki24, iar Europa de Est prezintă a cincea cea mai mare creştere la nivel global în 2022 faţă de 2021, după alte zone precum Africa Subsahariană (98%), Asia de Vest (51%), Asia de Sud-Est (49%) şi Asia de Sud (40%).

La nivel regional mai extins, în Europa Centrală şi de Est, întregul sector farmaceutic înregistrează o creştere remarcabilă, iar România se află în topul ţărilor cu cea mai puternică dezvoltare a acestui segment.

În 2021, România a înregistrat peste 3,9 miliarde de euro venituri din domeniul farmaceutic, devenind a doua cea mai mare piaţă din regiune, după Polonia. Mai mult, evoluţia nu a fost doar una locală, exporturile României de produse farmaceutice crescând constant, până la un total de 989 de milioane de euro în 2022. Această tendinţă ascendentă subliniază potenţialul de extindere rapidă şi pentru comerţul electronic farmaceutic în regiune.

Se estimează că piaţa europeană a platformelor online de produse farmaceutice va cunoaşte o expansiune semnificativă, crescând de la 17,26 miliarde de dolari în 2021 la aproximativ 44,18 miliarde de dolari până în 2027, cu o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de 16,95% .

Industria farmaceutică a fost considerată întotdeauna o industrie conservatoare, însă cu toate acestea schimbarea atât de necesara a intervenit şi aici. Iar acesta este doar începutul. Cu o creştere a activităţii online şi o cerere clară pentru soluţii digitale de servicii şi produse medicale, nevoia de a inova şi în acest domeniu este incontestabilă. Liki24 îşi asumă un rol principal în această schimbare, utilizând tehnologia pentru a facilita accesul la sănătate şi pentru a o face mai convenabilă pentru fiecare”, a spus Anton Avrynskyi, director general al Liki24.

Tendinţa consumatorilor de a achiziţiona produse pentru sănătate şi medicamente online, în special produse fără prescripţie medicală (OTC), continuă să crească, indicând faptul că schimbarea iniţiată în timpul pandemiei este departe de a fi una temporară. Această creştere este alimentată şi de extinderea accesului la internet, de inovaţiile digitale din domeniul sănătăţii şi de apariţia unui nou tip de consumator. Acest consumator utilizează tehnologia în mod regulat şi preferă achiziţiile online, deoarece le consideră mai simple, mai comode şi mai rapide. Împreună cu avansul tehnologiei digitale şi cu dezvoltarea comerţului electronic în sectorul sănătăţii, toţi aceşti factori favorizează şi stimulează dezvoltarea pieţei.

„Liki24 valorifică beneficiile oferite de tehnologie în interesul consumatorului final şi colaborează îndeaproape cu partenerii de retail din piaţa pharma din dorinţa de a participa activ la revoluţionarea peisajului industriei farmaceutice. Împreună, ne propunem să depăşim barierele tradiţionale din domeniu şi să punem bazele unei noi direcţii care sa îmbine progresele tehnologice cu evoluţia pieţei farmaceutice. Platforma noastră este gândită să acopere toate faţetele sănătăţii: prevenţie, tratament şi menţinere a sănătăţii. Punând la la dispoziţie cea mai mare selecţie de produse farmaceutice şi de îngrijire a sănătăţii şi introducând în curând pe platformă şi în aplicaţie servicii de telemedicină, ne asigurăm că asistenţa medicală devine mai accesibilă din toate punctele de vedere”, a declarat Natalia Dina, Country Manager Liki24 pentru România. AGERPRES

SURSAfarmaciaviitorului.ro

Joburi pentru farmaciști: Contactați-ne pe WhatsApp 0730.680.629 pentru a discuta cu un consultant despre ofertele noastre.

  • Farmacist Diriginte: Vaslui, Timiș

  • Farmaciști: Suceava, Iași, Roman, Vaslui, Timișoara

  • Asistenți medicali de farmacie: Suceava, Iași, Timișoara 

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page