top of page
Stiri Medicale

NEWS

Anual, sute sau chiar mii de români iau calea străinătății, goniți de multele probleme cu care se confruntă România. Unii dintre ei nu pleacă neapărat pentru bani, ci pentru că se confruntă aici cu un sistem care nu le permite să evolueze. Cei mai importanți dintre ei sunt medicii. 

Majoritatea piețelor sunt în pierdere și întreprinderile sunt nevoite să renunțe la o parte din angajați, însa în domeniul medical este nevoie în continuare de forță de muncă.

This week gives health care providers, public policy makers, the media, and individuals an opportunity to encourage men and boys to seek regular medical advice and early treatment for disease and injury. The response has been overwhelming with hundreds of awareness activities in the USA and around the globe.

Cea mai comună modalitate de pătrundere a unui virus în corp este prin gură și nas. Măștile de față și dispozitivele de protecție respiratorie sunt cele mai importante echipamente pentru a ne proteja de viruși, mai ales în astfel de momente.

Since the first cases of coronavirus disease 2019 (COVID-19), caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), were identified in China in December, 2019, we have witnessed increasing numbers of infections and associated deaths worldwide.

Suntem o companie de resurse umane care activează pe piața de recrutare din România și din străinătate de peste 9 ani. Specializarea noastră este recrutarea în domeniul medical și farmaceutic. Obiectivul nostru este să căutăm oamenii potriviți pentru angajatori de înalta calitate.

Aproximativ 20 de milioane de oameni de pe tot globul sunt afectaţi de schizofrenie, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar această boală este unul dintre factorii principali care duc la handicap. Cercetătorii lucrează în prezent la stabilirea factorilor de risc care duc la schizofrenie.

Din ce în ce mai mulți medici aleg să profeseze în altă țară. De ce? Veniturile medicilor din România sunt mult mai mici față de străinătate. Astfel, un medic cu experiență și foarte specializat poate câștiga de 10 ori mai mult.

Pe lângă beneficiile financiare, medicii aleg să plece în altă țară și pentru aprofundarea specialității.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a alocat 6,422 de miliarde de lei pentru programele naționale de sănătate. 

Ordinul care reglementează majorarea bugetului pe acest segment a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Comisia Europeană a aprobat punerea pe piață a unui tratament pe bază de canabis medicinal. Acesta ar urma sa fie prescris pacienților cu sindromul Lennox-Gastaut și sindromul Dravet, afecțiuni de care suferă circa 50.000 de copii și adulți tineri din Europa.

Știm deja că prin intermediul programelor de exerciții specifice kinetoterapiei se pot trata numeroase afecțiuni. Prin kinetoterapie se pot corecta posturile anormale ale coloanei vertebrale, dar este o terapie de lungă durată care cere multă perseverență pacientului. Dar ce ne facem atunci când avem nevoie de kinetoterapie pentru copii?

Poate că în sezonul estival, mulți dintre noi se gândesc deja la concediu și la zilele petrecute pe plajă, însă trebuie să avem în vedere și pericolele expunerii necontrolate la soare.

Sala de nașteri și secția de terapie intensivă neonatală de la Maternitatea ‘Filantropia’ vor fi închise în perioada 19 – 31 august 2019 pentru efectuarea unulor lucrări de igienizarea generală periodică.

Canicula a pus stăpânire peste România și au început să apară și primele cazuri de hipotermii. În această periaodă, spitalele din țară au activat planurile de măsuri pentru situații caniculare, iar medicii sunt pregătiți să intervină acolo unde sunt cazuri. Medicii ne recomandă ca în zilele în care mercurul termometrelor indică temperaturi ridicate, să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.

Lipsa de vitamina D este un factor pe care nu trebuie sa il ignoram, iar oamenii de stiinta spun ca, fara un nivel suficient de vitamina D in creier, retelele perineuronale sunt slabite intr-o zona a creierului numita hipocamp. Lipsa vitaminei D, cauzata de expunerea insuficienta la soare, poate afecta creierul uman in multe moduri.

Emoțiile reprimate ne pot îmbolnăvi. Specialiștii spun că afecțiunile fizice apar datorită unui dezechilibru la nivel emoțional. În funcție de pacient, o boală se poate declanșa rapid sau, cel mai târziu, la șapte ani de la apariția unei probleme sufletești. Mai mult, modificările care apar în corp pot fi văzute pe radiografii. 

Ambulatoriul unui mare spital din România va fi dotat cu aparatură medicală performantă, ce urmează să fie achiziționată cu fonduri europene. E vorba de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello ” din Cluj, unitate ce se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. 

Primul defibrilator extern automat a fost instalat în incinta Complexului de Natație ”Universitas” din cadrul parcului ”Iuliu Hațieganul. Aparatul poate salva viața unei persoane aflată în stop cardio respirator dacă este folosit până la sosirea ambulanței.

Bolile inflamatorii intestinale sunt tot mai frecvente în rândul populației și sunt cauzate, de cele mai multe ori, de alimentația neadecvată, atrage atenția profesorul Marcel Tanțău, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști gastroenterologi din România.

Pacienții care ajung în spitale ar putea fi tratați cu uleiuri esențiale. Specialiștii spun că aromaterapia poate fi folosită cu succes pentru tratarea durerilor musculare, a insomniei sau a stresului. Proiectul ca tratamentele cu amestecuri de uleiuri esențiale să fie introduse în spitale a fost prezentat în cadrul primului Congres de Aromaterapie din România.

Primul centru din sud estul Europei de analiză morfologică şi spectrală a calculilor renali a fost înfiinţat, la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi. Centrul va purta numele profesorului francez Michel Daudon, prezent la inaugurare, care a donat o parte din colecţia sa de grafice şi ilustraţii.

Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Cluj, singura de acest fel  din Transilvania va fi modernizată cu bani europeni. Proiectul de extindere și modernizare, cu fonduri europene, a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost declarat câștigător.

De câte ori nu ai mâncat o ciocolată pentru că ai avut o zi grea? Sau înaintea unei întâlniri importante ai dat fuga la magazin și ți-ai cumpărat ceva de ronțăit? Totul pentru ca să treci mai ușor peste anumite emoții. După un timp ai început să fii și mai tristă pentru că ai acumulat kilograme în plus. 

Ultima duminică a lunii martie aduce cu sine schimbarea de la ora de iarnă la cea de vară. Mai exact pe 31 martie, românii îşi vor da ceasurile înainte pentru a trece la ora de vară. În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, românii îşi dau ceasul cu o oră înainte, deoarece România trece la ora de vară. Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Cel mai mare spital privat de cardiologie din centrul țării se deschide la Cluj Napoca. Spitalul va funcționa în parteneriat cu medici de elită din Cluj și din țară. Printre primii medici cooptați în echipă se numără Dr. Ștefan Moț, Prof. Dr. Radu Căpâlneanu, Dr. Adela Șerban, Dr. Horia Roșianu, Dr. Călin Homorodean, Dr. Marius Andronache și Dr. Radu Roșu.

O dantură frumoasă, îngrijită și sănătoasă se menține  numai cu ajutorul medicului stomatolog. Așa că, cei mici trebuie obișnuiți cu vizita în cabinetul dentistului, încă de la apariția primului dinte de lapte.

Să oferi mâncare variată celor mici poate fi o adevărată provocare, chiar și pentru cei mai experimentați părinți. Mai ales atunci când copiii sunt în acele perioade în care refuză orice, iar cel mai bun fel de mâncare e o porție de paste. Goale, dacă se poate.

Bătrânețe, haine grele poate ramâne doar o vorbă veche și fără corespondent în realitate. Odată cu  evoluția tehnologiei, viața bunicilor poate fi mai ușoară, datorită unor produse și servicii menite să îi ajute pe seniori să se descurce mai ușor.

Cum ne măsurăm în mod corect tensiunea arterială?

Tensiunea normală crește de la 90/60 în momentul nașterii, până la aproximativ 120/80, în perioada adultă. Dacă tensiunea arterială crește și se menține la o valoare mai mare de 140 mmHG pentru o perioadă mai lungă de timp, se poate vorbi despre hipertensiune arterială.

Please reload

bottom of page