top of page

De ce aleg medicii să plece în străinătate?

De ce aleg medicii să plece în străinăta

Din ce în ce mai mulți medici aleg să profeseze în altă țară. De ce? Veniturile medicilor din România sunt mult mai mici față de străinătate. Astfel, un medic cu experiență și foarte specializat poate câștiga de 10 ori mai mult.


Pe lângă beneficiile financiare, medicii aleg să plece în altă țară și pentru aprofundarea specialității,  schimb de experiență și oportunitatea de a calători.


Avantajele unui job în străinătate


Principalele avantaje considerate de medici sunt: aparatură medicală performantă, dezvoltare profesională și personală, respect și nu în ultimul rând venituri mult mai mari.


Majoritatea medicilor au întemeiată o familie, astfel, angajatorii vin cu tot mai multe oferte care le oferă candidaților șansa de a pleca alături de familie.


Oportunitatea de a călători și de a descoperi alte culturi sunt alte avantaje personale care pot influența alegerea unui job în străinătate.


Experiența dobândită reprezintă un atu la întoarcerea în țară. Mulți angajatori preferă să colaboreze cu medicii care au avut oportunitatea de a se dezvolta profesional în străinătate.


Sistemul medical din alte țări, precum Franța, este mult mai avansat. Spitalele sunt dotate cu aparatură performantă și facilitează diagnosticarea și tratarea pacienților.


Acte necesare profesării in altă țară


Medicii care doresc să profeseze în altă țară trebuie sa se înscrie la Consiliul Medicilor din țara respectivă. Procesul de obținere a dreptului de liberă practică în străinătate este diferit, în funcție de țara în care dorește medicul să profeseze.

Vă invităm să gasiți mai jos lista cu instituțiile unde vă puteți înregistra și găsi mai multe informații:


Echipa VPL Healthcare vă oferă suport si vă ajută cu lista de documente necesare, broșuri, ghiduri și informații utile și oferte de muncă în străinătate.

bottom of page