top of page
Măsuri Covid - Întoarcerea la locul de muncă
masuri covid.jpg

Epidemia cauzată de coronavirus este un șoc major pentru economia euopeană și mondială. Statele membre au adoptat deja sau sunt pe cale să adopte măsuri bugetare, politice și de asigurare a lichidității, pentru a spori capacitatea sistemelor lor de sănătate și pentru a oferi ajutor cetățenilor și sectoarelor afectate în mod deosebit.

Majoritatea piețelor sunt în pierdere și întreprinderile sunt nevoite să renunțe la o parte din angajați, însa în domeniul medical este nevoie în continuare de forță de muncă.

Criza COVID-19 exercită presiune pe angajatori și lucrători, aceștia fiind nevoiți fie să pună în aplicare noi proceduri și practici într-o perioadă foarte scurtă, fie să-și suspende munca și activitățile profesionale.

Măsurile de securitate și sănătate în muncă oferă sprijin practic pentru reîntoarcerea la lucru: măsurile de prevenție corespunzătoare vor contribui la reîntoarcerea la locul de muncă în condiții sigure și sănătoase ulterior relaxării măsurilor de distanțare socială, contribuind totodată la împiedicarea transmiterii bolii COVID-19.

Măsuri recomandate angajatorilor pentru a preveni răspândirea COVID-19:


1. Încurajați activ angajații bolnavi să stea acasă!


• Angajații care prezinta simptome de boala respiratorie acuta ar trebui să stea acasă și să nu revină la locul de munca atât timp cât au febra (peste 37,8 grade Celsius). Înainte de a reveni la serviciu, angajații trebuie să se asigure că nu au mai făcut febra cu cel puțin 24 de ore înainte.
• Angajații trebuie să-și anunțe seful direct și să stea acasă daca sunt bolnavi.
• Amplasați afișe care încurajează angajații să stea acasă atunci când sunt bolnavi, tușesc și strănută.


2. Asigurați-vă că politicile de concediu medical sunt flexibile și consecvente cu îndrumările de sănătate publica și că angajații sunt la curent cu aceste politici.


• Discutați cu reprezenatntii companiilor care furnizează întreprinderii dvs. angajați contractuali sau temporari despre cât de important este că angajații bolnavi să stea acasă și încurajați-i să dezvolte politici de concediu non-punitive.

masuri covid 2.jpg

Măsuri recomandate angajaților pentru a preveni răspândirea COVID-19:

• Stați acasă daca aveți simptome de răceală: febra (peste 37,8 grade Celsius), tuse, dureri musculare, etc

• Asigurați-vă că locurile de munca sunt curate și igienice, deoarece suprafețele constaminate atinse de angajați reprezintă una dintre modalitățile de transmitere a noului coronavirus

• Curățați și dezinfectați zilnic suprafețele și obiectele des folosite, cum ar fi: birouri, laptopuri, calculatoare, tastaturi, mouse, telefoane. Folosiți dezinfectanți pe baza de clor și alcool (o concentractie de minimum 70% alcool)

• Spălați-vă pe mâini după ce intrați în clădirea în care lucrați și curățați-vă des mâinile cu apa și săpun. Igiena mâinilor este cea mai buna măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

• Acoperiți-vă gura și nasul când tușiți sau strănutați cu un șervețel de unica folosita și aruncați-l după fiecare folosire. Daca nu aveți un șervețel la îndemăna, tușiți sau strănutați în pliul cotului. O igiena respiratorie buna împiedică răspândirea COVID-19

• Nu atingeți gura, nasul și ochii daca nu aveți mâinile igienizate.

Consultă site-ul VPL Healthcare și vezi ce oferte de muncă avem pentru tine. Posturi disponibile în domeniul medical

Recrutăm: Medici de Familie, Medici Specialisti, Asistenți Medicali, Farmaciști și Asistenți de Farmacie, Infirmieri. Vezi aici ofertele!

SURSE: 

www.cdc.gov/coronavirus

www.reginamaria.ro

bottom of page