top of page
londra1

INFO BREXIT - tot ce trebuie să știi dacă vrei să lucrezi în Anglia

ora de vara.jpg

BREXIT-ul nu trebuie să te sperie! Până la finalul acestui an, nu vor fi mari schimbări pentru românii care muncesc sau călătoresc în Anglia. Obiectivul noului sistem de imigrație din Marea Britanie este să privilegieze forța de muncă înalt calificată. În Londra românii sunt cei mai numeroși alături de cetățenii Poloniei. Zonele în care se regăsesc mulți români sunt în West Midlands, Estul Angliei și Sud-Estul Angliei. În ceea ce privește călătoria în Marea Britanie, nu se schimba nimic în perioada imediat următoare, românii vor putea călători ca până acum doar cu pașaportul sau cartea de identitate.

 

Ce se va întâmpla din 2021?

Anul 2021 va aduce câteva reguli noi, și anume românii care trăiesc în Marea Britanie trebuie să aplice pentru statutul de rezident sau pre-rezident. Prin statutul de rezident drepturile românilor care trăiesc în Marea Britanie vor fi garantate grație unui acord încheiat între Marea Britanie și Uniunea Europeană. Ambasada României la Londra anunța că cel puțin 437.000 de români au aplicat până la sfârșitul anului trecut pentru statutul de rezident și nu a fost niciunul refuzat. Românii care obțin statutul de rezident pot rămâne în Marea Britanie, cu aceleași drepturi. 

 

Va intra în vigoare un nou sistem de imigrație bazat pe puncte, și anume, muncitorii din statele UE și cei din afara UE vor fi punctați conform acelorași criterii pentru a obține viza de muncă. Aceștia trebuie să vorbească engleză, să ateste competențe profesionale specifice domeniului unde vor să muncească și să dețină o ofertă cu un salariu anual de cel puțin 25.600 de lire sterline.

londra1.jpg
id4-feb.png

Sfatul nostru!

Cel mai bine este să începi acum procedurile de angajare în Anglia, deoarece anul 2021 va aduce câteva reguli noi, și anume românii care doresc să lucreze în Anglia trebuie să aplice pentru statutul de rezident sau pre-rezident. În perioada imediat următoare, românii vor putea călători în Anglia ca până acum doar cu pașaportul sau cartea de identitate. Angajează-te până la sfârsitul anului! Avem oferte de muncă pentru Infirmieri cu salariu de până la 1.800 de lire pe lună cu transport asigurat și cazare ieftină doar 230 de lire pe lună.

 

Înscrie-te aici și noi te contactăm pentru o ofertă de muncă în calitate de Infirmier în Anglia!

bottom of page