top of page

Medici de Familie în UK - Induction & Refresher Scheme, Program Internațional de Recrutare

Cum puteți aplica pentru un post de Medic de Familie în Anglia

Principala cerință pentru a putea participa la un interviu cu angajatorii din Sistemul Public de Sănătate din Marea Britanie este deținerea unui Certificat de limba engleza de tip IELTS, OET sau Cambridge și diplomă de Medic Specialist în Medicină de Familie. Experiența nu este obligatorie. 

Despre Induction and Refresher Scheme

Indiferent dacă aveți experiență sau nu, programul Induction and Refresher Scheme este conceput pentru a oferi o cale reală, sigură și directă pentru Medicii de Familie care doresc să fie parte integrată a Sistemului de Sănătate Public din Anglia. 
  
Programul Induction and Refresher Scheme este adaptat pentru a satisface nevoile, experiențele și așteptările profesionale ale Medicilor de Familie, având o serie de beneficii pentru facilitarea procesului de integrare în Sistemul de Sănătate Public din Anglia. 

Acest program internațional de recrutare oferă suport complet pentru integrarea în sistemul de sănătate britanic, suport ce va fi acordat pe 3 planuri: educațional, financiar și de relocare cu familia. 

Suport educațional

  • 1 zi / săptămână: Training lingvistic și de comunicare 

  • 1 zi / săptămână: Training clinic 

  • 3 zile / săptămână: activitate într-un General Practice 

 

​Se oferă programe de training plătite, livrate de un GP trainer local și coordonate de Health Education England pentru a se asigura integrarea completă și ușoară a candidaților în sistemul de sănătate britanic. 

  
Training și suport privind examenele viitoare (MCQ și Simulated Surgery) - taxele pentru până la 4 încercări de examinare sunt acoperite de Schemă, în funcție de progresul dumneavoastră dovedit. 

Activitatea va fi continuu monitorizată și evaluată, iar programul va fi creat astfel încât să se aplice nevoilor, experienței și așteptărilor dumneavoastră.

Suport financiar​

  • Salarii începând de la 70.000£ brut / an

  • Din al 2-lea an, toți  medicii își vor putea negocia salariul, acesta putând ajunge până la 90.000£ brut / an

  • Asigurare plătită de Schemă de: 1.250£

  • Costurile de relocare cu familia de până la 8.500£ sunt acoperite de schemă

Candidații care aplică pentru regiunile Norfolk, Waveney, Suffolk sau North East Essex:

  • Vor avea access la Cursuri Gratuite de Limba Engleză timp de 3 luni

  • Vor primi o bursă de studiu plătită pentru aceste 3 luni

  • Vor avea taxele pentru 2 examinări IELTS plătite de NHS

  • Mai multe informații despre cursuri aici

Suport cu relocarea împreună cu familia

Se alocă până la 8.500£ pe Medic de Familie din UE pentru relocare. Această sumă este maximă, nu este o sumă setată fixă. Suma acoperă următoarele aspecte: 

  • Relocare

  • Acomodare

  • Transport

  • Se anticipează că aceste costuri variază pentru fiecare Medic de Familie, în funcție de o multime de criterii, inclusiv zona din care se relochează sau numărul de membri ai familiei. 

Odată ajunși în Anglia, candidații trebuie să înceapă înregistrarea profesională la GMC (General Medical Council). Pe lângă o serie de documente și formulare care trebuie colectate și completate, candidații vor trebui să dețină și un certificat de limbă engleză, de tip IELTS sau OET. ​ 

IELTS - International English Language Testing System

IELTS-ul este un test care stabilește competența lingvistică a celor care doresc să studieze sau să lucreze în medii în care limba engleză este folosită ca limbă oficială de comunicare.  
    
The Internațional English Language Testing System se poate susține în peste 1000 de locatii situate în peste 140 de țări.  
    
Prima etapă pentru înregistrarea dvs. profesională la General Medical Council (GMC) este obținerea în cadrul testul lingvistic IELTS, a unui overall score de 7,5. Nota individuală pe fiecare modul trebuie să fie de minim 7.  
    
Testul IELTS conține 4 module (citit, scris, ascultat și vorbit), iar timpul total de testare este de 2 ore și 45 de minute. Diploma obținută după finalizarea testului IELTS este valabilă pentru o perioadă de 2 ani.  
    
Pentru a găsi cel mai apropiat centru de testare de locația dumnevoastră vă invităm să accesați  https://www.ielts.org/book-a-test/find-a-test-location

OET - Occupational English Test

Occupational English Test  (OET) este un test dezvoltat în Australia pentru evaluarea nivelului limbii engleze, dedicat profesioniștilor din industria sănătății și evaluează toate cele 4 aptitudini comunicaționale: ascultare, citire, scriere și vorbire prin intermediul unor scenarii ce fac trimitere la realitățile medicale.   
  
Cui se adresează OET? 
  
OET poate fi accesat de către specialiști din următoarele domenii: Medicină, Stomatologie, Nutriție, Oftalmologie, Ortopedie, Logopedie, Asistență medicală, Farmacie, Fizioterapie, Radiografie, Medicină veterinara. 

Toate datele de examinare sunt accesibile aiciiar înscrierea se face direct pe site-ul OET.

Înregistrarea profesională la General Medical Council

 

 

Dacă sunteți Medic de Familie, cu studii finalizate în orice țară din Uniunea Europeană, înregistrarea se poate face în 4 pași simpli!

1) Accesarea online a site-ului General Medical Council:​ https://www.gmc-uk.org

​2) Crearea unui cont, completarea aplicației online și plata taxelor aferente înregistrării.

După ce ați terminat aplicația online, va trebui să plătiți o taxa pentru ca înregistrarea să fie completă. Nu veți putea finaliza cererea de înregistrare fără plata taxei aferente. Cu toate acestea, puteți să salvați aplicația și reveniți mai târziu la această, dacă aveți nevoie de completări. 


Există două tipuri de taxe:

  • Prima este aplicabilă candidaților care au fost înregistrați anterior, celor care au o licență provizorie sau celor care au finalizat studiile în ultimii 2 ani, iar valoarea ei este de 185€.

  • Cea de-a doua este valabilă pentru cei care sunt la prima înregistrare, iar valoarea ei este de 390€. 

3) Furnizarea documentelor necesare

 

După achitarea taxei, puteți finaliza aplicația online, iar în decurs de 5 zile lucrătoare, veți fi înștiințați printr-un email de la General Medical Council, că puteți începe cu completarea dosarului de acte pentru a putea definitiva aplicația. 

Dosarul necesar pentru finalizarea înregistrării la General Medical Council trebuie să conțină următoarele acte: 

  • Buletin

  • Pașaport

  • Diplomă de Licență Doctor (recomandăm și Planul de Învățământ)

  • Certificatul de Medic Specialist 

  • Certificatele de Conformitate eliberate de Ministerul Sănătății (un certificat eliberat pe baza diplomei de licență Doctor-Medic, iar cel de-al doilea pe baza certificatului Medic Specialist) 

  • Certificatul Profesional Curent (Good Standing) eliberat de Colegiul Medicilor

  • Adeverință de vechime în muncă -  dacă dețineți un Cabinet Medical Individual se va atașa Adeverința de la Colegiul Medicilor și Finanțe 

  • Recomandări – pentru acestea există un model standard solicitat de către General Medical Council pe care noi vi-l putem pune la dispoziție 

  • Testul IELTS, cu un scor minim general de 7,5 și minim 7 pe fiecare secțiune testate sau Testul OET cu un scor minim B. 

​​

Toate aceste acte enumarate mai sus vor avea nevoie de traduceri în limba engleză la un traducator autorizat, iar copiile în limba română vor trebui legalizate la un notar .


Dosarul complet de acte va fi trimis în Anglia, la sediul General Medical Council.

 

Recomandăm apelarea la o firmă de curierat rapid cu opțiunea de verificare a comenzii și confirmare de primire. 

Pasul final al înregistrării constă în verificarea identității dumnevoastră. Acest lucru se va face după aprobarea actelor și implică prezența dumnevoastră la sediul General Medical Council, în Anglia. 

4) Verificarea identității

După ce ați trimis cererea dumneavoastră de înregistrare pe site-ul GMC , aplicația dvs. va fi evaluată. Odată ce calificarea dvs. este recunoscută, veți primi un e-mail prin care sunteți înștiințat de procedura de verificare a documentelor furnizate, aceasta având loc la sediile General Medical Council din Londra sau Manchester. 

 

Foarte important este că în momentul în care sunteți programat pentru verificarea documentelor furnizate anterior, va trebui să prezentați și documentele în original pentru a susține veridicitatea acestora. Validarea documentelor se va face în termen de 3 luni de la aprobarea cererii dumneavoastră, în caz contrar nu vi se va aproba cererea de înregistrare profesională. 

Descarcă în mod gratuit Broșura

"GMC Registration - Step by Step"

pentru acces la informații suplimentare!

bottom of page