top of page
Stiri Medicale

Alegerea unei profesii poate constitui un moment de cumpănă pentru mulți dintre noi. Profesia de asistent medical de farmacie este o opțiune cu reale șanse de realizare a unei cariere de succes, iar calificarea de asistent medical de farmacie este deosebit de importantă prin prisma complexității acestei profesii. Pe parcursul acestui articol, vom răspunde tuturor curiozităților ce înconjoară această profesie și vom explica procesul educațional care este necesar de parcurs pentru a deveni asistent medical de farmacie.

asistent farmacie1.jpg

Start în profesie

Ce este un asistent medical de farmacie?

Asistentul medical de farmacie se definește prin profesionalism, responsabilitate, acurateţea informaţiei, rigurozitate în realizarea sarcinilor și un bun echilibru emoțional. Reușita în această profesie vine din capacitatea de a oferi sfaturi competente, din devotamentul și empatia față de semeni, din abilitățile de comunicare și capacitatea de a lucra în echipă.

Dezvoltarea aptitudinilor și dobândirea cunoștințelor necesare profesiei presupun o activitate educațională de bună calitate. În Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, elevii care aleg această calificare lucrează, alături de colectivul de cadre didactice dedicate, la împlinirea visului lor de a deveni asistenți medicali de farmacie.

De ce Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”?

Colectivul de cadre didactice al Catedrei de Farmacie este format din specialiști cu o bogată experiență ȋn domeniu: farmaciști, asistenți de farmacie, profesori de chimie și biologie, care formează an de an noi generații de asistenți medicali de farmacie. Elevii au șansa de a se pregăti alături de colectivul de profesori atât teoretic, cât și practic, dobândind cunoștințe avansate în domeniu. Prin activitățile desfășurate în cadrul calificării, cadrele didactice urmăresc, de asemenea, să dezvolte la elevi ambiția, dedicarea, seriozitatea, abilitățile de relaționare și capacitatea de a lucra în echipă, esenţiale pentru asistentul medical de farmacie care este un adevărat educator pentru sănătate.

Pe parcursul celor trei ani de pregătire la Şcoala Postliceală Sanitara „Carol Davila”, activitatea teoretică se îmbină cu activitatea practică şi cu activitățile extrașcolare și extracurriculare, unde elevii ȋși exersează aptitudinile dobândite prin: proiecte de promovare a sănătății la nivel comunitar, concursuri ştiinţifice, vizite tematice.

De asemenea, Catedra de Farmacie organizează în fiecare an diverse evenimente în cadrul cărora elevii de la această calificare pot participa la activităţi de prezentare de medicamente, vitamine şi suplimente, precum şi de produse dermato-cosmetice, susţinute de reprezentanţi ai firmelor producătoare şi distribuitoare. Astfel, elevii primesc informaţii despre produse, date din studiile recente asupra eficienţei terapeutice şi demonstraţii practice deosebit de utile pentru viitoarea profesie. Aceste întâlniri vin în completarea temelor studiate la școală pentru a facilita elevilor accesul la ultimele noutăți din domeniu.

Prin stagiile de practică organizate încă din anul I, elevii iau contact cu realitatea unei farmacii: modul de organizare a acesteia, fluxul de activităţi care permit trasabilitatea medicamentelor şi a substanțelor, precum şi interacțiunea cu pacienții. Astfel, ei au ocazia de a dobândi de la cei mai buni profesioniști atât cunoștințe şi abilități care țin direct de practica farmaceutică, dar şi abilități care ţin de comunicarea cu tipologii diferite de pacienți.

La finalul celor trei ani de studiu, absolventul școlii noastre obține Certificatul de calificare profesională – nivel 5.

Ce poate face un asistent medical într-o farmacie?

Activitatea asistentului de farmacie în cadrul unei farmacii este complexă și presupune:

  • Să cunoască foarte bine produsele farmaceutice (indicaţii terapeutice, mod de administrare, reacţii adverse, interacţiunea cu alte medicamente);

  • Recepţia medicamentelor şi etichetarea acestora, urmărirea termenelor de valabilitate;

  • Aranjarea produselor în raft, divizarea şi ambalarea produselor oficinale elaborate în farmacie;

  • Eliberarea medicamentelor care se realizează sub îndrumarea farmacistului;

  • Eliberarea medicamentelor fără prescripţie medicală (OTC-uri);

  • Consilierea pacientului.

Un fapt cert, care nu trebuie neglijat în condițiile economice actuale este acela că piața locurilor de muncă manifestă un interes sporit pentru această profesie și, de aceea, calificarea de asistent medical de farmacie oferă absolvenților posibilitatea de a accede destul de facil la un loc de muncă, lucru foarte important și motivant.

Unde pot lucra asistenții medicali de farmacie după absolvire?

  • Farmacii cu circuit deschis;

  • Farmacii de spital;

  • Laboratoare de produse farmaceutice;

  • Companii de distribuție;

  • Companii farmaceutice.

De asemenea, o altă oportunitate oferită de această profesie este faptul că absolvenții pot înființa și conduce o Drogherie, dezvoltând în acest fel propria afacere.

Ce posturi se pot accesa în cadrul companiilor farmaceutice?

  • Analist comercial;

  • Coordonator de stoc;

  • Analist vânzări;

  • Trainer intern;

  • Reprezentant vânzări;

  • Asistent Manager;

  • Consultant Customer Care;

  • Specialist planograme.

Cum sprijinim elevii școlii noastre?

Școala noastră oferă an de an Burse de excelență „Dr. Mioara Mincu” pentru performanțele școlare și implicarea ȋn activitățile organizate de școală.

Prin parteneriatele cu lanţurile de farmacii şi companiile producătoare de medicamente şi produse cosmetice pe care le derulează, şcoala noastră le oferă elevilor săi posibilitatea de a intra în programe care asigură pregătirea practică, dar şi angajarea.

  

Parcursul educațional oferit elevilor noștri contribuie la dezvoltarea lor și îi sprijină să devină competenți și competitivi pe piața muncii, fiind căutați de angajatorii de top din domeniul farmaceutic.

De ce această profesie?

Pe lângă faptul că este o profesie cu multe oportunități de dezvoltare a unei cariere, este foarte căutată pe piața muncii și oferă stabilitatea locului de muncă, profesia de asistent medical de farmacie este una deosebit de importantă în fiecare comunitate, asistentul fiind un promotor și educator pentru sănătate, fiind pregătit să ofere informațiile și suportul necesare persoanelor care se află în dificultate.

Pentru oricine își dorește o profesie sigură într-un domeniu în continuă creștere, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este deschisă pentru pregătire profesională și suport în dezvoltarea unei cariere în acest domeniu.

SURSA: scoalacdavila.ro

Oferta de muncă VPL Healthcare

Asistent medical de farmacie

asistent farmacie2.jpg

Locații disponibile: București - Sector 1, Sector 2, Băneasa, Otopeni, Iași, Odorheiu Secuiesc, Sighișoara, Sovata, Cluj -Napoca, Bârlad, Sibiu, Mediaș, Avrig, Târgu - Mureș, Timișoara, Marghita, Brazi, Bușteni, Vălenii de Munte, Ploiești

Pachet salarial atractiv, corelat cu experiența și performanța

Bonusuri de performanță

Tichete de masă - 30 de lei / zi lucrătoare

asistent farmacie banner.jpg
Anchor 1
Anchor 2
bottom of page