top of page

Doriți să vă deschideți un cont bancar în Franța, însă nu știți care este procesul?

Un lucru esențial pe care trebuie să îl faceți odată ajuns în Franța este să vă deschideți un cont bancar. Acesta va fi necesar pentru a primi salariul de la angajator, pentru a plăti chiria, facturile de gaz sau electricitate, facturile de telefon sau alte utilități. Contul poate fi deschis la orice Bancă Comercială, însă este necesar ca aceasta să aparțină de zona unde aveți contractual de închiriere. 

 

O condiție esențială este să furnizați adresa corectă reprezentantului băncii, deoarece în Franța se vor  trimite lunar prin poștă extrasul de cont, date de autentificare Banking Online și alte informații. În cazul în care vă schimbați domiciliul nu uitați să anunțați banca, pentru că aceasta să actualizeze informațiile de corespondență. 

  
Ce trebuie să mai știți este să nu uitați să vă autentificați numărul de telefon la bancă, orice plată online pe care o veți face, va trebui autentificată printr-un sms trimis de către bancă pe numărul declarat în prealabil. Declararea numărului de telefon nu se face imediat, durează aproximativ 5 zile lucrătoare. Acest procedeu se va realiza printr-un formular pe care îl veți completa pe pagina dumnevoastră personală de pe site-ul băncii. 

Deschiderea unui cont bancar în Franța se efectuează fără costuri

Documente

  • Buletin + copie de buletin;

  • Contractul de închiriere sau carte de resident (pentru studenți) + copiile aferente acestora;

  • Card etudian (dacă este cazul) + copie;

  • Iar în unele cazuri și o factură de utilități pe adresa contractului de închiriere.

Sucursale din Franța

Cele mai populare bănci din Franța: Banque Populaire GroupBNP ParibasSociété GénéraleCredit du NordHSBC France.

Totuși, fiecare angajator în parte este deja în colaborare cu o anumită bancă la care veți fi sfătuit să vă deschideți un cont bancar.

bottom of page