top of page
Cont bancar in Anglia

Deschiderea unui cont bancar în UK

Deschiderea unui cont bancar în UK 
Un lucru esențial pe care trebuie să îl faceți odată ajuns în UK este să vă deschideți un cont bancar. Acesta vă va fi necesar pentru a primi salariul de la angajator, pentru a plăti chiria, facturile de gaz sau electricitate, facturile de telefon sau alte utilități. 

Documente

Orice bancă solicită documente prin care vă puteți dovedi identitatea și prezența legală în această țară. Băncile acceptă drept documente doveditoare următoarele: 

  • Pașaport

  • Carte de identitate

  • Permis de conducere

Băncile solicită și o dovadă a adresei din UK. Printre documentele solicitate și acceptate de bancă se numară:

  • Contract de închiriere

  • Scrisoare din partea angajatorului prin care se confirmă adresa dumneavoastră din UK

  • Este posibil ca banca să vă solicite o dovadă a adresei din țara din care veniți. Aici sunt acceptate cartea de identitate și permisul de conducere

  • Vi se poate solicita un document oficial din partea băncii (ex. extras de cont) la care detineți deja un cont deschis în țara din care proveniți

 

 Documente solicitate și acceptate diferă de la o bancă la alta. Sfatul nostru este să vă informați cât mai bine și să aveți la dumneavoastră toate documentele care vă pot fi solicitate. 

Timpul necesar deschiderii unui cont bancar

Procesul de aplicare depinde de banca cu care doriți să colaborați, însă dacă aveți toate documentele solicitate, nu ar trebui să dureze mai mult decât la rezidenții din UK (1-2 săptămâni). Majoritatea băncilor au însă departamente speciale care se ocupă de aplicațiile neobișnuite. Dacă aplicația dumneavoastră, din orice motiv, este trimisă la un astfel de department, procesul de aplicare poate dura mai mult decât în general. În cazul în care acest lucru se întâmplă, banca vă va anunța și vă va explica de ce este necesar un astfel de demers. De asemenea, vi se va aduce la cunoștință procedura pe care trebuie să o urmați în acest caz și cât timp vă va lua până la deschiderea contului. În astfel de situații nu trebuie să vă îngrijorați. Angajatorul va găsi o modalitate prin care să intrați în posesia salariului dumneavoastră. 

Sucursale din UK

Pentru a găsi o sucursală apropiată de orașul în care locuiți, puteți analiza o listă cu băncile din UK aici. Totuși, fiecare angajator în parte este deja în colaborare cu o anumită bancă la care veți fi sfătuit să vă deschideți un cont bancar. 

bottom of page