top of page

Asistenți Medicali în Germania

Asistență medicală geriatrică - Un domeniu profesional promițător în Germania

În Germania, persoanele în vârstă deseori nu pot fi îngrijite de către familliile lor, astfel, au nevoie de îngrijire ambulatorie. Există două tipuri de servicii de îngrijire ambulatorie: pentru pacienții care locuiesc în casele proprii și îngrijirea pacienților în centre de îngrijire. Ambele îngrijiri ambulatorii angajează asistenți medicali geriatrici înregistrați special instruiți, care se ocupă de pacienți.

Profesia de asistent medical geriatric necesită pregătire formală în Germania. O asistentă medicală geriatrică înregistrată este responsabilă de planificarea și oferirea de îngrijire, asistență și mobilizare rezidentului sau pacientului care are nevoie.


Asistentele medicale geriatrice sunt foarte solicitate în Germania, deoarece numărul persoanelor care au nevoie de îngrijire în Germania continuă să crească. Prin urmare, instruirea în îngrijirea medicală geriatrică duce la un loc de muncă sigur și promițător perspectivele de carieră!

geriatrie.jfif

Ce face de fapt un asistent medical?


Există o prejudecată des întâlnită conform căreia îngrijirea este o activitate foarte simplă și neexigentă, care se învârte în cea mai mare parte în jurul îngrijirii corpului. Cu toate acestea, acest lucru este mult mai complex.


Oricine crede că orizontul asistentei este limitat la activități simple se înșeală. Să ținem cont că asistența medicală are un număr incredibil de fațete și că noua pregătire medicală generalistă pune deja bazele unei profesii cu adevărat variate.


După finalizarea pregătirii, personalul asistent medical instruit poate folosi titlul general de „specialist în asistență medicală” pentru a comuta între domeniile asistenței medicale într-un mod foarte flexibil. Pe lângă activitățile de supraveghere, aceasta include și sarcini în domeniile menajului, serviciilor de construcții, administrației, pedagogiei și, bineînțeles, gesturilor interpersonale mici și mari de zi cu zi. De curând, asistentele au avut chiar și anumite sarcini rezervate - adică anumite sarcini pot fi îndeplinite de către aceștia doar din cauza calificărilor lor.


Instruire pentru a deveni asistent medical geriatric Instruirea constă dintr-o parte academică la o școală profesională și o parte practică, unde cunoștințele dobândite sunt aprofundate și aplicate în instituțiile de asistență medicală. Instruirea durează trei ani cu normă întreagă sau patru ani cu jumătate de normă.


Înainte de a începe formarea în îngrijirea asistenților medicali, este obligatoriu să fiți competenți în limba germană (nivel B2) . Mai mult, oricine dorește să urmeze instruire în îngrijirea medicală trebuie să aibă cel puțin un certificat de absolvire a școlii secundare, plus doi ani de formare profesională.

Ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli mai multe? Îți dorești o carieră ca Asistent Medical în Germania? Îți propunem un job într-un centru de îngrijire de lângă Hamburg, Germania.

Ne puteți contacta direct prin consultantul nostru: Ungur Ana Maria, 0723331937, anamaria@vplhealthcare.com

Oferte de muncă în nordul Germaniel, lângă Hamburg

Joburi pentru Asistenți Medicali vorbitori de limba germană pentru un centru de îngrijire persoane varstnice de lângă Hamburg, Germania.

bottom of page