top of page

Pacienții care ajung în spitale ar putea fi tratați cu uleiuri esențiale. Specialiștii spun că aromaterapia poate fi folosită cu succes pentru tratarea durerilor musculare, a insomniei sau a stresului. Proiectul ca tratamentele cu amestecuri de uleiuri esențiale să fie introduse în spitale a fost prezentat în cadrul primului Congres de Aromaterapie din România, care are loc în aceste zile la Cluj-Napoca.

aromaterapiea.jpg

În spitale, masajele pe durerile articulare, amestecul de ulei esenţial de gaulteria, cu eucaliptus citriodora şi Helichrysum fac miracole pe musculatură şi articulaţii. Putem folosi, de asemenea, uleiuri esenţiale pe tot ceea ce înseamnă insomnie, există amestecuri excepţionale, cum ar fi cel de ulei de portocală cu santal. În Franţa, de exemplu, s-au implementat în spitale difuzoare cu uleiuri esenţiale, fiind un mod de a ajuta un pacient cu câteva picături, iar în această ţară aromaterapia se predă în universităţile de medicină”, a explicat psihologul și totodată fondatorul Şcolii de Aromaterapie Stiinţifică “Aromaarmony” Cornelia Decu Chaumont. citată de Mediafax

Cornelia Decu Chaumont a mai precizat că înlocuirea medicamentelor clasice cu amestecuri de uleiuri esențiale ar reduce cantitatea de chimicale care ajunge în organismul pacientului.

Uleiurile esenţiale colaborează foarte bine cu alopatia, cu homeopatia, cu fleurs de baq, care este un extras din flori alcoolizate. În momentul în care lumea ştiinţifică probează că putem diminua anumite substanţe chimice, care au şi efecte nocive, şi să le înlocuim, chiar dacă nu total, cu uleiuri esenţiale, asta probează veridicitatea puterii uleiurilor esenţiale. Aromaterapia susţine corpul să facă faţă în primul rând stresului, pentru că acţionează foarte simplu. În 27 de secunde, informaţia, prin olfactoterapie, ajunge la sistemul limbic şi de acolo în tot organismul, în 47 de secunde. Deci numai prin olfactoterapie reuşim să eliminăm stresul. Ori 80 la sută din patologia de astăzi este cauzată de stres, ceea ce face ca, dacă ţinem sub control stresul, reuşim foarte bine să ne păstrăm o sănătate în stare de echilibru. Rolul nostru ca referenţiar în aromaterapie va fi să putem semna sinergii, adică amestecuri de uleiuri esenţiale în spitale”, a spus Cornelia Decu Chaumont, citată de Mediafax

Specialiștii spun că uleiurile esențiale pot fi folosite atât pentru tratarea unor afecțiuni, cât și pentru îngrijirea casei.

 

Sursa: Stirimed.ro

Sursa foto: burticamea.ro

bottom of page