top of page

6 Adevăruri despre Emiratele Arabe Unite

1. Emiratele Arabe Unite sunt o țara federală din Orientul Mijlociu ce cuprinde 7 state după cum urmează:

  •  Abu Dhabi - este capitala Emiratelor Arabe Unite și al doilea oraș ca mărime din stat după Dubai. În 2007, orașul a primit titlul de Cel mai bogat oraș al lumii în topurile realizate de Forbes și de CNN, apărând sub această titulatură de multe ori și în următorii ani, în numerose publicații internaționale. 

  • Dubai - este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite  după numărul populației. Este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic și este reședința emiratului omonim.

  • Ajman -  este cel mai mic dintre Emirate și este situat lângă țărmul Golfului Persic. Aceasta este în prezent zona cu cel mai slab flux de turiști, dar acestă situație a început deja să se schimbe și așezările pescăresti se transformă treptat în stațiuni turistice. 

  • Fujairah - este unul dintre cele șapte emirate care formează Emiratele Arabe Unite. Emiratul Fujairah este situat în partea de est a statului arab, lângă golful Oman. Acesta ocupă 1,5 % din suprafața Emiratelor Arabe Unite, suprafață care este acoperită aproape în totalitate de munți.

  • Ras Al Khaimah -  înseamnă "partea de sus a cortului" și este unul din emiratele care face parte din Emiratele Arabe Unite, situat în partea de est a Golfului Persic. Ras Al Khaimah a fost așezare pentru mai multe milenii. Există multe site-uri istorice și arheologice în întreg emiratul datând din diferite perioade de timp, inclusiv ruine ale civilizației Umm Al Nar (al 3 lea mileniu î.Hr.). 

  • Sharjah - este al treilea oraș ca mărime din cele șapte care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, având o istorie de peste 6.000 de ani și fiind considerat centrul cultural al UAE. De asemenea, Sharjah dispune de câteva atracții uimitoare, care atrag turiștii în acest loc, inclusiv mall-uri uriașe și complexe comerciale. Împreună cu acestea, plajele cu nisip fin și apele albastre ale Oceanului Indian fac călătoria către această locație una extrem de plăcută. 

  • Umm Al Quwain - este situat între Ajman și Râs Al Khaimah pe coasta vestică. Orașul Umm Al Quwain este capitala emiratului, situat pe o vale adâncă, cu lățime de un kilometru și 5 kilometri în lungime. 

2. Emiratele Arabe Unite este localizată în Peninsula Arabică și se învecinează cu Oman și Arabia Saudită. 

 

3. Populația Emiratele Arabe Unite a crescut destul de repede, date estimative furnizate de World Bank arată că în anul 1971 erau puțin peste 272.000 locuitori, în 2015 depășind cifra de 9.4 milioane locuitori. Abu Dhabi și Dubai sunt cele mai populate dintre cele 7 Emirate. 

 

4. Drapelul Emiratelor Arabe Unite a fost adoptat la 2 decembrie1971. Conține culorile roșu, verde, alb și negru, care simbolizează unitatea arabă.

Culorile steagului mai au în plus și următoarele semnificații:

 

5. Moneda în Emiratele Arabe Unite este dirhamul (plural: dirhame) ce are ca abreviere monetară simbolul AED. Subdiviziunea acestei monede se numește fils (100 de fils compun un dirham). Valoarea unui dirham corespunde cu cea a unui leu românesc. Din acest punct de vedere turiștii români au avantajul unei conversii relativ ușoare a prețurilor.

 

6. Fusul orar din Emiratele Arabe Unite este diferit față de cel al țării noastre, diferența fiind de 2 ore pe plus.

bottom of page