top of page
Stiri Medicale
5 motive pentru care merită să-ți începi cariera de Asistent medical

Îți surâde ideea de a deveni asistent medical? Iată 5 motive pentru care merită să începi această carieră. Ca asistent medical ai ocazia de a îi ajuta pe ceilalți în momente cu adevărat importante și de a lucra ca membru al unei echipe care contribuie în mod constant la starea de bine a comunității. Fie că ideea de a lucra în domeniul medical a fost un vis de-al tău din copilărie sau că este un interes recent, o carieră de asistent medical poate fi un mod excelent de a cunoaște industria medicală.

1. Poți începe să lucrezi mai devreme decât ceilalți

În România multe trasee profesionale necesită absolvirea liceului, apoi patru ani de universitate și poate chiar continuarea studiilor postuniversitare. Atunci când alegi să devii asistent medical, poți alege dintr-o serie de trasee educaționale diferite care te vor face să lucrezi și să câștigi bani mai devreme decât în mod normal. Pentru a deveni asistent medical sunt două opțiuni: fie urmezi un curs de asistent medical la o universitate specializată în asistență medicală (4 ani), fie la o școală postliceală (3 ani).

2. Te vei bucura de siguranța locului de muncă

Creșterile cererii de asistenți medicali și ale ocupării forței de muncă vor proveni din mai multe surse și factori diferiți. De exemplu, pe măsură ce generația baby boomers (cei care au acum vârsta între 56 și 74 de ani) îmbătrânește, va fi nevoie de mai multă asistență medicală și implicit de un număr mai mare de unități medicale și personal medical. În plus, în ziua de azi oamenii au mai multe asigurări medicale decât în trecut. Acest lucru înseamnă că sunt mai mulți oameni care își consultă medicii în mod regulat și/sau care au nevoie de îngrijire medicală, ceea ce necesită, de asemenea, mai mulți asistenți medicali.

Mai mult decât atât, numărul locurilor de muncă al asistenților medicali va continua să crească datorită, în mare parte, adaptabilității acestora în cadrul domeniului sănătății. Aceștia îndeplinesc o mare varietate de sarcini, de la cele administrative până la îngrijirea directă a pacienților sub supravegherea unui medic.

3. Obții abilități de care ai nevoie pentru a avansa în carieră

Unul dintre cele mai mari beneficii ale unei cariere de asistent medical este experiența la locul de muncă pe care o vei dobândi. În cazul în care decizi să te întorci la școală mai târziu pentru a te specializa sau reprofila, experiența aceasta te va avantaja în mod incontestabil, în special dacă dorești să te specializezi în domeniile avansate ale medicinei.

 

4. Există varietate în activitatea ta de zi cu zi

Dacă ești o persoană căreia nu îi priește plictiseala în timp ce lucrează, atunci o carieră ca asistent medical este potrivită pentru tine. Unul dintre cele mai mari beneficii este faptul că nu vei face niciodată același lucru. În fiecare zi vei întâlni oameni noi, provocări diferite și triumfuri satisfăcătoare. Pentru că vei avea una dintre cele mai vaste și mai ample competențe din întreaga industrie medicală, te vei trezi trecând de la o sarcină la alta într-un timp foarte scurt.

O altă formă de varietate vine odată cu orele pe care le lucrează un asistent medical. Cele mai multe cabinete medicale sunt deschise în timpul programului normal de lucru, dar multe unități de servicii de urgență vor avea nevoie de asistenți medicali care să lucreze noaptea și în weekend. Acest lucru deschide oportunități pentru cei care au alte responsabilități în timpul zilei. Un asistent medical trebuie să găsească un program care să funcționeze cel mai bine pentru el, fie că este vorba de zi, noapte sau weekend.

Există, de asemenea, o mulțime de instituții diferite în care un asistent medical poate lucra. Aceștia pot lucra la un cabinet medical, o clinică, un spital, un azil de bătrâni, un centru de îngrijire pe termen lung sau la locul de reședință al pacienților. 

5. Te vei simți mândru de munca ta

Să devii asistent medical oferă un puternic sentiment de împlinire personală. La fel ca multe poziții din industria medicală, vei lucra cu pacienți de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Asta înseamnă că vei lucra îndeaproape și personal cu oamenii care au cea mai mare nevoie de ajutorul tău. Va fi nevoie să îndrumi pacienții pe parcursul programărilor și să-i duci acolo unde au nevoie să meargă. Astfel îți vei dezvolta abilități interpersonale care sunt foarte importante, iar interacțiunile sociale vor fi extrem de satisfăcătoare. Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui asistent medical are de-a face cu împlinirea pe care acesta o primește din activitatea profesională de zi cu zi.

nurse-caregiver-and-senior-patient-PWQQ3E7.jpg

Motivul este chiar dorința lui reală de a contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor prin asistență medicală de calitate. Spre deosebire de multe alte poziții din industria medicală, un asistent medical interacționează cu pacienți care au nevoi diferite, iar uneori chiar urgente. Depinde de tine să îi ajuți să se simtă confortabil, să le oferi informații, să le urmărești evoluția stării lor de sănătate și să colaborezi cu ceilalți membri ai echipei tale pentru a te asigura că pacienții primesc ajutorul de care au nevoie.

Asistența medicală este una dintre alegerile de carieră cu cea mai rapidă creștere și nu se poate nega faptul că îți poate oferi o siguranță fantastică a locului de muncă și un job care este mai interesant de la o zi la alta. Cu toate acestea, deoarece este o poziție atât de versatilă și oferă o experiență clinică și administrativă amplă, este, de asemenea, o alegere excelentă dacă ești interesat să îți dezvoltați cariera mai târziu.

hands-of-mature-couple-8LNMPQW.jpg

Ți s-au părut interesante aceste 5 beneficii din viața unui asistent medical? Să știi că sunt doar câteva dintre ele, dar așa cum probabil știi deja, fiecare activitate profesională are atât părți bune cât și provocări.

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page