top of page
Stiri Medicale
10 întrebări pe care le poți primi la interviul cu angajatorul

În timpul interviului cu angajatorul, este posibil să primești o varietate de întrebări care îți vor permite să îți prezinți experiența, abilitățile și personalitatea în contextul poziției pentru care aplici. Aceste întrebări pot varia în funcție de domeniul de activitate, nivelul de experiență și specificul companiei, însă iată câteva întrebări comune pe care le poți primi și exemple de răspunsuri:

  1. Întrebare: Ce te-a determinat să aplici pentru acest post și ce te atrage în special la compania noastră? Răspunsul la această întrebare poate evidenția motivația și interesul tău pentru postul respectiv și pentru compania respectivă. Iată un posibil răspuns:

Răspuns: "M-am simțit atras de această poziție datorită compatibilității abilităților mele cu cerințele postului și reputației excelente a companiei în domeniu. Sunt impresionat de inovația și angajamentul pentru excelență pe care compania le demonstrează în mod constant. Sunt convins că experiența mea și valorile personale se potrivesc cu misiunea și cultura companiei dumneavoastră, iar acest lucru mă motivează să aplic și să contribui la succesul echipei dumneavoastră."

10 întrebari pe care le poti primi la interviul cu angajatorul 3.jpg
10 întrebari pe care le poti primi la interviul cu angajatorul 6.jpg

   2. Întrebare: Care sunt cele mai mari realizări profesionale ale tale și cum crezi că te vor ajuta în acest nou rol?  Răspunsul la această întrebare ar trebui să evidențieze realizările tale anterioare și modul în care acestea te pregătesc pentru noul rol. Iată un posibil răspuns:

Răspuns: "Una dintre cele mai mari realizări profesionale a fost implementarea cu succes a unei strategii de optimizare a costurilor, care a condus la economii semnificative pentru compania anterioră. Această experiență mă va ajuta în acest nou rol prin dezvoltarea și implementarea de soluții eficiente și inovatoare."

10 întrebari pe care le poti primi la interviul cu angajatorul 2.jpg
10 întrebari pe care le poti primi la interviul cu angajatorul 4.jpg

  3. Întrebare: Spune-ne despre o situație în care ai avut de gestionat o provocare sau un conflict la locul de muncă și cum ai rezolvat-o?

Răspuns: ”Am avut o situație în care două echipe din cadrul proiectului aveau perspective diferite asupra priorităților. Am facilitat o discuție deschisă și am găsit un teren comun pentru a defini clar obiectivele și rolurile fiecărei echipe. Prin comunicare și colaborare, am reușit să depășim conflictul și să livrăm proiectul la timp. Această experiență m-a învățat importanța comunicării deschise și a colaborării în echipă în rezolvarea conflictelor la locul de muncă."

 

  4. Întrebare: Care sunt punctele tale forte și cum crezi că acestea se potrivesc cu cerințele acestui post?

Răspuns: "Unul dintre punctele mele forte este abilitatea de a lucra eficient în echipă și de a comunica clar și concis. Aceste abilități sunt esențiale pentru postul pentru care aplic, deoarece implica colaborarea cu diferite departamente și echipe pentru a atinge obiectivele comune ale proiectelor."

  5. Întrebare: Cum te-ai adapta la un mediu de lucru nou și la schimbările organizaționale?

Răspuns: "Am o abilitate naturală de a mă adapta la medii noi și la schimbări organizaționale. Îmi place să învăț mereu lucruri noi și să îmi extind orizonturile profesionale. În trecut, am fost implicat în procese de tranziție și am reușit să mă adaptez rapid. Sunt flexibil și pot lucra eficient în condiții de schimbare și incertitudine. Îmi păstrez o atitudine pozitivă și sunt deschis la provocări, căutând mereu soluții și oportunități pentru a contribui la succesul organizației."

 

  6. Întrebare: Ce strategii folosești pentru a-ți organiza și gestiona eficient timpul și prioritățile într-un mediu de lucru dinamic?

Răspuns: "Folosesc o combinație de planificare și prioritizare pentru a-mi organiza timpul și sarcinile. Încep fiecare zi cu o listă de priorități și îmi revizuiesc planurile în funcție de cerințele zilnice. Folosesc sisteme de organizare, cum ar fi listele de sarcini sau aplicații de gestionare a proiectelor, pentru a urmări și gestiona eficient sarcinile și termenele limită. Astfel, pot să-mi prioritizez activitățile în funcție de importanță și să-mi împart timpul în mod corespunzător între sarcinile urgente și cele mai importante. În plus, sunt deschis să învăț tehnici noi de gestionare a timpului pentru a fi cât mai eficient posibil."

  7. Întrebare: Cum reacționezi în fața feedbackului negativ și cum îl folosești pentru a-ți îmbunătăți performanța?

Răspuns: "Privesc feedbackul negativ ca pe o oportunitate de creștere și dezvoltare personală. Îl primesc cu deschidere și încerc să înțeleg în profunzime sursele acestuia. Apoi, iau măsuri concrete pentru a îmbunătăți punctele slabe identificate și pentru a-mi crește performanța."

 

  8. Întrebare: Ce te motivează cel mai mult într-un mediu profesional și cum îți menții entuziasmul și angajamentul pe termen lung?

Răspuns: "Sunt motivat de oportunitatea de a învăța și de a crește profesional, precum și de posibilitatea de a contribui la succesul organizației. Pentru a-mi menține entuziasmul și angajamentul pe termen lung, caut mereu să îmi asum proiecte noi și să mă implic în activități care mă pasionează."

interview.jpg
10 întrebari pe care le poti primi la interviul cu angajatorul 5.jpg

  9. Întrebare: Care este experiența ta în lucrul în echipă și cum contribui la crearea unui mediu de lucru colaborativ și eficient?

Răspuns: "Am o experiență bogată în lucrul în echipe diverse și am dezvoltat abilități excelente de comunicare și colaborare. Îmi place să încurajez și să susțin colegii mei și să creez un mediu în care fiecare membru al echipei să se simtă valorizat și motivat să își aducă contribuția la succesul comun."

  10. Întrebare: Cum vezi evoluția ta profesională în următorii ani și care sunt obiectivele tale pe termen lung în carieră?

Răspuns: "În următorii ani, îmi doresc să îmi dezvolt expertiza în domeniul meu de lucru și să avansez în cariera mea profesională. Obiectivele mele pe termen lung includ obținerea unor poziții de conducere și contribuirea la dezvoltarea și implementarea strategiilor organizaționale la nivel înalt."

Acestea sunt doar câteva exemple de întrebări pe care le poți primi la interviul cu angajatorul. Este important să te pregătești în prealabil pentru a răspunde la aceste întrebări în mod clar și convingător, evidențiind cum experiența și abilitățile tale se potrivesc cu cerințele și cultura organizațională a companiei. De asemenea, fi pregătit să pui și tu întrebări angajatorului pentru a-ți clarifica orice aspecte legate de poziție sau companie.

Anchor 1
Anchor 2
bottom of page