top of page
Curiozitati Dubai

Top 10 curiozități despre Dubai 2017

1. Camel rides – Vă întrebați ce presupune mai exact?

Exotic și spectaculos, deșertul este una dintre cele mai îndrăgite experiențe pe care un vizitator le poate avea în Dubai. Pentru un tur pe cămilă în deșert veți avea nevoie de o firmă specializată care să vă pună la dispoziție un ghid pe tot parcursul excursiei. Și de aici aventura poate începe! 

Pe lângă turul pe cămilă, în deșert există mai multe variante de distracție, iar acestea sunt: plimbări cu mașina, foc de deșert, pictură manuală cu henna și masă tip bufet în stil arab. 
  
Cu toate acestea există însă și persoane care nu pot avea parte de aceste experiențe, din cauza traseului, cum ar fi: femeile însărcinate, persoanele cu probleme la coloană  și copii cu vârstă mai mică de 6 ani. 

2. Miracle Garden

 

Dubai Miracle Garden este o grădină de flori situată în districtul Dubailand, Dubai, Emiratele Arabe Unite. Grădina a fost lansată de Ziua Îndrăgostitilor în anul 2013. Grădina ocupă peste 72.000 de metri pătrati, făcand-o cea mai mare grădină de flori din lume cu peste 109 milioane de flori plantate. 
  
În aprilie 2015, grădina a obținut premiul „Moselle Award for New Garden Experiences”  decernat de Garden Tourism Award 2015. 

3. Water taxi

O bună metodă de relaxare dar și de evitare a traficului intens, Dubai Water Taxi are în prezent 32 de stații de preluare. 
  
„Taxiurile pe apă” reprezintă cel mai popular mod de a traversa o locație exotică și de a admira arhitectura impresionată a clădirilor aflate pe malul apei. 


4. Palm Islands

 

Palm Islands sunt de fapt trei insule artificiale, Palm Jumeirah, Deira Island și Palm Jebel Ali, pe coasta Dubaiului, Emiratele Arabe Unite. 
  
Crearea insulelor a început în anul 2001. În Noiembrie 2011, Palm Jumeirah a fost finalizată. Această insulă are forma unui palmier, cu o semilună în vârf. În momentul de față încă se lucrează la celelalte două insule artificiale. 
  
După finalizare, Palm Jebel Ali va avea o formă similară. La fel că Palm Jumeirah, iar fiecare insulă va găzdui un număr mare de centre rezidențiale, de agrement și de divertisment și va adăuga un total de 520 km de plaje private către orașul Dubai. 

5. Dubai Metro

 

Metroul din Dubai este cel mai ușor și cel mai ieftin mod de a vedea Emiratele. Pur și simplu cumpărați un bilet de metrou și vă puteți bucura de o plimbare de neuitat. Metroul are stații care fac legătura cu aeroportul, dar și cu cele mai importante centre comerciale aflate în topul turiștilor. 

6. Traditional foods

 

În Dubai, cămila este un fel de mâncare destul de popular.  Trebuie să știți că multe feluri de mâncare din Emirate includ cămila ca unul dintre ingredientele lor principale. 


7. Dubai Old Town

 

Când vine vorba despre vechiul oraș, trebuie să amintim trei lucruri esențiale care vă vor capta atenția: 

 

  • Istoria, moștenirea și mâncarea minunată

  • Dubai  Musem – pentru a întelege istoria orașului

  • Cartierul istoric Al Fahidi – pentru a  putea intra în atmosfera vechiului oraș

 

8. Burj Al Arab

 

Burj Al Arab este un hotel de lux situat în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Este al treilea cel mai înalt hotel din lume (deși 39% din înălțimea sa totală este alcătuită din spațiu neocupat). Burj Al Arab se află pe o insulă artificială la 280m de plajă Jumeirah și este conectată la continent printr-un pod curbat privat. Forma structurii este proiectată să semene cu velele unei nave. 

9. Legoland Dubai

 

Legoland Dubai și Legoland Water Park sunt două locații ce permit familiilor cu copii cu vârste cuprinse între 2-12 ani să pornească într-o aventură tematică în fiecare zi. Aici veți avea parte de plimbări interactive, tobogane de apă, modele și experiențe de construcție. 

10. Hot air ballon

 

O experintă intensă și plină de adrenalină este clar călătoria cu balonul. Veți avea parte de un tur al orașului Dubai pe care cu siguranță nu-l veți uita niciodată. Întregul traseu durează în jur de 1h - 1h 30 min, călătoria care va fi organizată de o companie autorizată. 
  
Urmăriti și materialul video pentru a descoperi în imagini cele mai incredibile activități care vă pot transforma o zi obișnuită într-o experiență unică!  

bottom of page